Idealne na niedzielny obiad <3
- Przepis na mielone w moim wydaniu znajdziecie....
- Skład sosu grzybowego:
- pieczarki puszka / zwykłe ( ok. 100 g )
- cebula ( 1 szt. )
- śmietana ( łyżeczka )
- liście laurowe
- sól i pieprz
- olej / oliwa
- śmietana ( łyżeczka )
- liście laurowe
- sól i pieprz
- olej / oliwa
Wykonanie :
- Grzybki i pieczarki myjemy i siekamy. Jeżeli mamy grzyby suszone, namaczamy je na min. godzinę czasu w wodzie. Cebulę kroimy w drobną kostkę.
- Na odrobinie oleju / oliwy podsmażamy grzybki, pieczarki i cebulę. Wodę po grzybach zostawiamy.
- Gdy cebula zarumieni się na złoto dodajemy wodę z grzybków / normalną wodę ( jeżeli nie mamy ), dodajemy 2-3 liście laurowe oraz doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy ok. ( 5-10 min )
- Na koniec dodajemy łyżeczkę śmietany.
Czas wykonania: 1 - 1,5 h
Gotowe :)
· • ● Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz