Przepis:
- chleb tostowy
- ser żółty + polecam serek pleśniowy np: camembert
- salami / szynka
- pieczarki ( np: z puszki )
- sól, pieprz + polecam zioła prowansalskie
- masło / tłuszcz
- cebula
Wykonanie:
- Pieczarki jeżeli są z puszki - kroimy wg uznania. Jeżeli są surowe - obieramy, płuczemy i kroimy w paseczki. Obieramy cebulę, kroimy ją w kostkę i podsmażamy. po 5 min dodajemy pieczarki i smażymy ok 5-10 min. Odcedzamy całość do małej miseczki ( ja polecam również chwilkę odczekać )
- Na 1 kanapkę kładziemy kolejno : ser, pieczarki, salami, ser, posypujemy przyprawami i przykrywamy 2 kanapką.
- Opiekacz wysmarowujemy lekko tłuszczem ( żeby chleb nie przywierał i nie był suchy ), następnie podpiekamy całość wg uznania ;)
Podawać z ketchupem, sosem czosnkowym lub jeżeli użyjemy camemberta - żurawiną
Czas wykonania: 15 min
· • ● ✽ Smacznego ✾
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz